Chutné raňajky, alebo aj večera. Zapečené avokádo s vajcom
Potrebujeme pre dve osoby:
- 2 zrelé avokáda, najlepšie s hrubšou šupkou
- 4 vajíčka
- korenie
- soľ
- olivový olej
- cesnak
- citrónovú šťavu
Postup:
Avokáda rozkrojíme, vyberieme kôstku a vydlabme toľko, aby sa do dierky zmestilo vajíčko. Dno avokáda posolíme, pokoreníme, pokvapkáme olivovým olejom. Položíme na plech a do dier rozbijeme vajíčko, ktoré opäť posolíme a pokoreníme. Pečieme v rúre na 200 stupňoch asi 10 minút. Medzitým si v hriankovači opečieme chlieb. Vydlabané avokádo posolíme, pokoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, citrónom a posypeme na drobno nakrájaným cesnakom. Kto má rád štipľavé, môže posypať aj nasekanou feferónkou. Obložíme opečený chlebík a lyžičkou jeme s vajcovým avokádom.
Dobrú chuť!
Foto Derpositphotos.com
Text LIS